Kunst & cultuur, galerieën, exposities

Kunst, cultuur, Musea, galerieën, exposities in Historisch Delfshaven Rotterdam

Heerlijk de tijd nemen om een galerie te bezoeken, een expositie moderne kunst of ronddwalen en genieten van de eeuwenoude gebouwen welke bewaard zijn gebleven in het meest pittoreske stukje Rotterdam. Het enig Historisch overgebleven stukje Rotterdam bruist van de kunst cultuur en van vervlogen tijden maar ook de moderne kunst kent een prominente plek.

Piet Hein, geboren in Historisch Delfshaven Rotterdam. Piet Hein veroverde de Spaanse Zilvervloot in 1628 en leefde van 1577 tot 1629. Het geboortehuis van piet Hein valt nog altijd te bewonderen in Historisch Delfshaven Rotterdam in de Piet Heinstraat 6.

kunst-cultuur-historisch-delfshaven-piet-hein

Het geboortehuis van Piet Hein in Historisch Delfshaven Rotterdam

Historisch Delfshaven Rotterdam kent vele leuke galerieën en exposities. Het is door de eeuwen heen altijd een bron van inspiratie geweest voor menig kunstenaar en schilder. Als voorbeelden Kees van Dongen in het verleden en Bo Woody Winter in het heden als bekende schilders.

kunst-cultuur-galerie-expositie-historisch-delfshaven-rotterdam

Kunst cultuur leuke galerieën en exposities en bekende schilders in Historisch Delfshaven Rotterdam

In 1417 werd de Oude of Pelgrimsvaderkerk gebouwd en dankt haar internationale bekendheid aan de Pelgrimfathers. De laatste dienst van de Pelgrimfathers werd gehouden in het jaar 1620. Daarna vertrokken zij naar de Verenigde Staten. In 1958 voor het laatst gerestaureerd en kan worden bezichtigd.

kunst-cultuur-pelgrimvaderskerk-historisch-delfshaven-rotterdam

De Pelgrimfatherskerk gezien van de overkant van de haven.

Historisch Delfshaven kent vele mooie en beschermde stadsgezichten. Heerlijk om te wandelen en al het moois wat door de eeuwen heen bewaard is gebleven te bewonderen. De combinatie van het authentieke gecombineerd met moderne creativiteit maken Historisch Delfshaven het bezoeken waard. U bent 7 dagen per week, 365 dagen per jaar van harte welkom.

kunst-cultuur-historisch-delfshaven-rotterdam-haven

Kunst cultuur, maar ook prachtige beschermde stadsgezichten.