Nieuwe website

Nieuwe website Historisch Delfshaven Rotterdam

Een nieuwe website voor het meest pittoreske stukje Rotterdam: Historisch Delfshaven. Het oudste stadsdeel van Rotterdam waar je heerlijk kunt ronddwalen en kunt genieten van terrasjes, restaurantjes en de mooi bewaard gebleven gebouwen.

Deze website is een initiatief van de Ondernemers Vereniging Historisch Delfshaven en heeft als doel om het mooie Historisch Delfshaven bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Historisch Delfshaven is een bruisend middelpunt in de stad Rotterdam en is onder meer bekend geworden door Piet Hein en de Pelgrim Fathers.

Het eeuwenoude stadsdeel leent zich uitstekend om lekker te wandelen, een terrasje te pikken, een lekker hapje te eten of te genieten van een speciaal biertje. Ook voor de liefhebbers van kunst en cultuur is er genoeg te bewonderen. Leuke galerieën, exposities, musea en authentieke beschermde stadsgezichten kenmerken het knusse Historisch Delfshaven.

website-nieuw-historisch-delfshaven-rotterdam

Een nieuwe website voor het mooiste stukje Rotterdam: Historisch Delfshaven

Door het jaar heen worden er populaire evenementen georganiseerd zoals Xmas-Town, North Sea Round Town en Ketels aan de Kade. Grote publieksevenementen waarbij Historisch Delfshaven wordt omgetoverd naar een waar evenementengebied waarbij zowel binnen als buiten van alles te beleven is.

Historisch Delfshaven Rotterdam kent een zeer rijke geschiedenis. Het is er prachtig wonen in de mooi bewaard gebleven panden. Het is heerlijk om er een dagje rond te neuzen en te genieten van al het moois. Er heerst een actief ondernemersklimaat waarbij naast horeca en kunst & cultuur vele grote en kleinere ondernemingen hun standplaats kennen.

Historisch Delfshaven Rotterdam kent een open karakter en is voor iedereen dagelijks toegankelijk. U bent van harte welkom.

Comments

 1. Geert Schouwaerts zegt

  Geachte,
  Ik volg momenteel met 35 medecursisten een cursus “Toeristische gids en reisleider”. In het kader van die opleiding werd onze klas in 6 groepjes verdeeld met de opdracht een weekend te plannen in Rotterdam en omgeving, en dat tot in detail uit te werken. Nadien zal het uitgewerkte programma van één van de 6 groepen ook effectief uitgevoerd worden, tijdens het weekend van 21-22 mei dit jaar. Het is ook zo dat de cursisten zelf alle rondleidingen en gidsbeurten moeten voorbereiden en brengen.
  Ons groepje heeft als thema gekozen ‘van oud naar nieuw’. Zaterdagvoormiddag zijn we in Den Briel en zaterdagnamiddag is het de bedoeling om Delfshaven te bezoeken tussen 1330 u en 1530 u. Nadien bezoeken we het museum Boimans Van Beuningen. De zondag is dan gewijd aan de architecturale hoogstandjes van de stad.
  Ikzelf werd aangeduid om het bezoek aan Delfshaven in goede banen te leiden. Ik zou onze groep verdelen in twee groepen van 18 om wat vlotter te kunnen werken. Mijn vraag aan u: wat kan u mij aanbevelen om in Delfshaven twee uur door te brengen, met de mogelijkheid dat wij zelf ook gidsen? Waar kan ik achtergrondinformatie vinden om onze gidsbeurten in te vullen? Kortom: alle informatie die u mij kan bezorgen is van harte welkom.
  Bij voorbaat dank.
  Geert Schouwaerts
  Aarschot
  België

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.