Geschiedenis

Geschiedenis Historisch Delfshaven Rotterdam

De Geschiedenis van Historisch Delfshaven Rotterdam is zeer omvangrijk. Ondermeer Piet Hein en The Pelgrim Fathers hebben de nodige voetstappen gezet in het mooiste stukje Rotterdam……. Deze website is sinds mei 2015 online en nog vol in ontwikkeling, zo ook deze pagina.

geschiedenis-historisch-delfshaven-rotterdam

De geschiedenis van Historisch Delfshaven Rotterdam is mooi, omvangrijk en boeiend. Ook tegenwoordig het mooiste stukje Rotterdam en zeer toegankelijk.

In het jaar 1389 ontstond Historisch Delfshaven. Vanaf Delft werd de Delfshavense Schie gegraven tot aan de Maas zodat de schepen doorgang kenden. De Graaf van Zeeland en Holland, Aelbrecht van Beieren gaf hier opdracht voor. Rondom de sluis ontpopte het plaatsje Delfshaven en was onderdeel van de stad Delft, het stadje Delft wilde graag haar eigen zeehaven creƫren zodat het kon wedijveren met andere havens. Rond 1400 vestigen zich steeds meer handelaren en vissers rondom de nederzetting.

gescheidenis-historisch-delfshaven-rotterdam-dubbele-palmboom

In Historisch Delfshaven Rotterdam worden grote delen van de geschiedenis aangeduid met mooi straatteksten.

In het jaar 1488 zijn er de Hoekse en Kabeljauwse twisten. Een feitelijke ruzie tussen “Zeeuwen” en “Hollanders”. Jonker Frans uit Zeeland leidt de vloot welke Overschie en Delfshaven weet te bezetten. De “Hoekse” troepen van Jonker Frans laten weinig van Delfshaven over en roven het geheel leeg. In 1489 weet de stad Delft de “vijandige overname” te beĆ«indigen, al worden de haringschepen uit Delfshaven niet gered.